Volleybal
U bent hier: nieuws » 2013 » Eerste wedstrijden van CMV Jeugd is een feit

Eerste wedstrijden van CMV Jeugd is een feit

Wedstrijdverslag S.V. Ens Jeugdvolleybal

 

5 oktober was het dan zover, de eerste wedstrijden van het seizoen 2013-2014. De 2 niveau 6 teams mochten hun wedstrijden spelen in het nieuwe multiculturele sportcomplex in Nagele. Beide teams spelen in dezelfde poule dus zullen elkaar vaak tegen gaan komen. In Nagele moesten het meidenteam en het jongensteam gelukkig nog niet tegen elkaar, maar op 9 november gaat dit wel gebeuren. 

 

Meisjes niveau 6

Het meidenteam, bestaande uit Naomi, Suzanne, Kyra, Silva en Anne, speelden hun wedstrijden weergaloos goed. Er werd met vlagen gemakkelijk 3x overgespeeld en met de opslag werd veel druk gezet op de tegenstanders. Coach Arjen zag dat de communicatie binnen zijn team met iedere wedstrijd beter ging. Het team speelde 3 wedstrijden en won ze allemaal. Ze gaan dan ook na speelronde 1 aan de leiding in de poule. Ondanks het goede spel zag trainer Richard vanuit de kantine een aantal verbeterpunten  waar de meiden op gaan oefenen tijdens de komende trainingen. 

Jongens niveau 6 

Het jongensteam speelde in een andere opstelling, Tom is gevallen van de fiets en heeft last van zijn knie. Omdat het team maar uit 4 spelers bestaat werd Eskil uit niveau 5 gevraagd om mee te doen. Het team wat verder bestaat uit Twan, Leon en Jelte, speelden 2 wedstrijden. Iedere wedstrijd bestaat uit 2 sets. In beide partijen werd de eerste set verloren met maar 1 of 2 punten verschil. Gelukkig werd in beide wedstrijden de tweede set gewonnen zodat er toch punten bijgeschreven konden worden. Coach Henk zat voor het eerst op de bank en heeft het spelletje eens goed kunnen observeren. Met rustig coachen is hij vastbesloten om  samen met de jongens veel punten te pakken dit seizoen!

Jongens niveau 5

Later op de middag was het de beurt aan het niveau 5 jongensteam. Deze jonge gasten zijn de toekomst voor S.V. Ens Heren 1 en lieten dat in de allereerste wedstrijd op dit niveau meteen zien. De enige wedstrijdervaring die Eskil, Benno, Jaron, Wout en Anthijn hebben is het jeugdvolleybaltoernooi van SVM van afgelopen mei. Toen speelden zij mee met niveau 3 en namen tegelijk de beker mee naar huis. Door de leeftijd van een aantal spelers zijn de jongens dit seizoen ingedeeld in niveau 5. Op dit niveau kunnen de teams bonuspunten verdienen wanneer er goed 3x gespeeld wordt. Tijdens de rally wordt er dan bij 3x spelen een punt bijgeteld. 

Ook deze jongens speelden 2 wedstrijden. De eerste wedstrijd werd in de Toernooihal van Creil gewonnen van Steevast uit Steenwijk.  De eerste set moesten de jongens een beetje warmdraaien maar werd er gewoon gewonnen. De 2e set werd door sterk serveerwerk ruim binnengehaald. 

De tweede wedstrijd werd gespeeld tegen Be Fair uit buurdorp Kraggenburg. Deze 2 teams zijn erg gewaagd aan elkaar en dat bleek ook in de score. Helaas werd er 2 sets nipt verloren, maar mede door het proberen van 3x overspelen was coach Richard erg tevreden over het spel. Wat ze nog wel lastig vinden is om de concentratie vast te houden, zeker in de laatste set op zo’n wedstrijddag is dat extra moeilijk.


Sponsoren
 • jolanthe
 • buitengewoon fit inn
 • sponsor witen
 • speelhuys
 • sponsor flevocalc
 • logo
 • sponsor marsmedia
 • baas
 • zuidberg
 • sponsor schinfa
 • uw eigen drogist